Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A horvátországi és az ausztriai vizsgálatok terhelő bizonyítékokat tartalmaznak Hernádi Zsoltra, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójára és közvetetten Tóth Józsefre is, aki tulajdonnal bírt abban a cégben, amely kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA irányítási jogainak a megszerzéséért - írja hétfői számában a Jutarnji list.

A lap megjegyzi, hogy Tóth 2002 és 2010 között Hernádi főtanácsadója volt, és tulajdonrésszel rendelkezett a Hangarn Oil Products Trading Ltd-ben, amely az elsőfokú horvát bírósági ítélet szerint kifizette a kenőpénzt Robert Jezicnek, Sanader-ügy koronatanújának.

A lap megemlít egy másik társaságot is: a horvát ügyészség már évek óta bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy a Torafin Trading and Finace tulajdonrésszel rendelkezik a Hangarnban, amit most az osztrák nyomozószervek is megerősítettek. Igaz, az osztrákok egy másik vizsgálat során jutottak ehhez az információhoz.

"Sem közvetve, sem közvetlenül nem voltam tulajdonosa a Hangarn Oil Products nevű cégnek. Téves az az állítás is, hogy tulajdonosa lettem volna a sajtóhírek szerint egy időben a Hangarn Oil Products egyik tulajdonosának számító Torafin Trading and Finance Ltd-nek. A szóban forgó cégekhez semmilyen tulajdonosi érdek nem kötött és most sem köt"- írja hétfői közleményében Tóth József, aki a téves állításokra alapozott minden sejtetést is hamisnak nevezett.

A lap információi szerint az osztrák hatóságok kiderítették, hogy a Torafin számlájáról Tóthnak és családtagjainak is történt nagyobb összegű kifizetés, ami a lap szerint bizonyítja, hogy a ciprusi bejegyzésű Hangarn Tóth József felügyelete alatt volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!