Megszólalt a volt Mol-főtanácsadó az INA-ügyben

Visszautasította Hernádi Zsolt egykori főtanácsadója a horvát Jutarnji list hétfői cikkében megjelenteket. A lap azt írta, hogy Tóth József tulajdonrésszel rendelkezett abban a cégben, amely a kenőpénzt kifizette az INA irányítási jogainak megszerzéséért.
MTI-Eco, 2014. április 28. hétfő, 15:32
Fotó: Napi.hu

A horvátországi és az ausztriai vizsgálatok terhelő bizonyítékokat tartalmaznak Hernádi Zsoltra, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójára és közvetetten Tóth Józsefre is, aki tulajdonnal bírt abban a cégben, amely kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA irányítási jogainak a megszerzéséért - írja hétfői számában a Jutarnji list.

A lap megjegyzi, hogy Tóth 2002 és 2010 között Hernádi főtanácsadója volt, és tulajdonrésszel rendelkezett a Hangarn Oil Products Trading Ltd-ben, amely az elsőfokú horvát bírósági ítélet szerint kifizette a kenőpénzt Robert Jezicnek, Sanader-ügy koronatanújának.

A lap megemlít egy másik társaságot is: a horvát ügyészség már évek óta bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy a Torafin Trading and Finace tulajdonrésszel rendelkezik a Hangarnban, amit most az osztrák nyomozószervek is megerősítettek. Igaz, az osztrákok egy másik vizsgálat során jutottak ehhez az információhoz.

"Sem közvetve, sem közvetlenül nem voltam tulajdonosa a Hangarn Oil Products nevű cégnek. Téves az az állítás is, hogy tulajdonosa lettem volna a sajtóhírek szerint egy időben a Hangarn Oil Products egyik tulajdonosának számító Torafin Trading and Finance Ltd-nek. A szóban forgó cégekhez semmilyen tulajdonosi érdek nem kötött és most sem köt"- írja hétfői közleményében Tóth József, aki a téves állításokra alapozott minden sejtetést is hamisnak nevezett.

A lap információi szerint az osztrák hatóságok kiderítették, hogy a Torafin számlájáról Tóthnak és családtagjainak is történt nagyobb összegű kifizetés, ami a lap szerint bizonyítja, hogy a ciprusi bejegyzésű Hangarn Tóth József felügyelete alatt volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2014.04.28 18:15

Amit írnak az osztrákok,az biztos úgy van.Ebben az ügyben,sem a horvátok,se a magyarok nem hitelesek.Sajnos.
Valami csak lehetett ennél a zsíros ügyletben .....mert hát elég korrupt mindkét állam,és állampolgárai.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.04.28 16:53

matura, 2014. április 28., hétfő 16:32

"mindenki tudja.." - de ki az a mindenki?

Populista önzést..- e csak horvát sajátosság lehet, magyar sohasem populista, de nem is önző.

"többi népet mélyen lenézik"- ez megint egyedülálló horvát sajátosság, a magyarokra igazán nem jellemző.

Az viszont igen, ahogyan Ön a horvátokat mint olyanokat lenézi, minősíti...
Vajon miért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2014.04.28 16:32

Varják a gombhoz átlátszó módon a kabátot a hoprvátoik, egyszerü kisstílü populista önzést vetnek be, mindenki tudja, ehhez nagyon értenek, többi népet mélyen lenézik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html