Megszűnik a Széchenyi Kereskedelmi Bank tőzsdetagsága

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Zrt. vezérigazgatója 2014. december 9-i hatállyal megszünteti a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tőzsdetagságát és kereskedési jogát a részvény és származékos szekcióban - derül ki a BÉT honlapján hétfőn közzétett határozatból.
MTI-Eco, 2014. december 8. hétfő, 18:35
Fotó: Napi.hu

Az indokolás szerint azzal, hogy a Magyar Nemzeti Bank visszavonta a tőzsdetag hitelintézeti tevékenységi engedélyét, egyben a befektetési szolgáltatásra vonatkozó jogosítványa is megszűnt. A tőzsdetag a tőzsdetagsági szerződés megszűnése előtt keletkezett kötelezettségeket tőzsdetagságának megszűnésétől függetlenül köteles teljesíteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK