A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2015. október. 21-én indított vizsgálatot indított a Masterplast Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Masterplast Kft.-vel szemben.

A hatóságok szerint a feltételezett visszaélést a Masterplast vezetőit megtévesztve, azok tudta, beleegyezése és hozzájárulása nélkül követték el. A vállalatot ugyanakkor vétlensége ellenére is objektív felelősség terhelheti a feltételezett jogtalan áfa-visszaigénylés 731 166 euró (226 763 948 forint) és a lehetséges büntetések erejéig.

Mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható, a Fejér Megyei Főügyészség megszüntette a nyomozást.

A cég tőzsdei kereskedését a bejelentés miatt szerdán felfüggesztették.

A kép forrása: Masterplast.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!