Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Mol-INA ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség - írta az Index az ügyészség hétfő reggeli közleménye alapján. Horvátország államügyészsége 2011 júniusában kezdeményezte Hernádi Zsolt, a Mol elnökének gyanúsítottként történő kihallgatását, mivel szerintük 10 millió eurós vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek, hogy így segítse elő a Mol befolyásszerzéslt a hovát INA olajtársaságban.

A magyar Legfőbb Ügyészség viszont arról tájékoztatta a horvát ügyészséget, hogy a jogsegélykérelemben foglaltakat a magyar ügyészségnek nem áll módjában teljesíteni, mivel az a Magyar Köztársaság biztonságát veszélyeztetné. Korábban mivel a bűncselekményt nem lehetett kizárni az ügyészség nyomozást rendelt el. Ennek keretében a főügyészség számos banki- és cégadatot szerzett be, egy ciprusi cég magyarországi kereskedelmi képviseletén házkutatást tartott, okirati bizonyítékokat foglalt le, illetve szerzett be, továbbá több magyar és egy orosz állampolgárt is tanúként hallgatott ki. A beszerzett nagy mennyiségű adatot értékelve, a Központi Nyomozó Főügyészség megállapította, hogy a Mol érdekkörében nem volt a horvát ügyészség által felvetett bűncselekmény, ezért a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyészség.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!