A Nikkei-225 149 pontot, azaz 0,92 százalékot ment fel, és 16307 ponton fejezte be a kereskedést. A korrekcióra már várt a piac, ugyanis az utóbbi hat nap alatt az index több mint 1100 pontot esett. A szélesebb Topix ma 1657 ponton zárt, ami 0,74 százalékos emelkedésnek felel meg. A nap nyertesei között ott találjuk a jó növekedési kilátásokkal rendelkező, nagy japán exportőröket, mint például a Toyota Motort és Nikont. Az optimizmus átragadt a többi ázsiai tőzsdére is, a szöuli KOSPI 1,4 százalékos emelkedéssel zárt, a hongkongi HSI zárás előtt kerek 1 százalékos pluszban volt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!