Megtalálta mentő lovagjait a megroppant brókercég

Az utolsó pillanatban, egész hétvégés tárgyalások után bebiztosított 400 millió dolláros forrásbevonás ellenére elemzők szerint igen valószínű, hogy feldarabolás vár a múlt héten megkergülő árjegyző szoftvere miatt hatalmas veszteséget elszenvedő Knight Capital Groupra.
Józsa Bernát, 2012. augusztus 6. hétfő, 14:38
Fotó: Napi.hu

A New York-i tőzsde egyik legnagyobb árjegyzőjének számító brókercég átváltható elsőbbségi részvények kibocsátásával vont be pénzt, ám a darabonként 1,5 dollárért törzsrészvénnyé váltható papírok konverziója hatalmas hígulást jelentenének a jelenlegi befektetőknek. Amennyiben ugyanis a Bloombergnek nyilatkozó források szerint az ügyletben részt vevő Getco, a Blackstone, a Stifel Nicolaus & Co., a TD Ameritrade, valamint a Stephens Inc. és Jefferies Group él a lehetőséggel és átváltja 267 millió törzsrészvényre az elsőbbségi papírokat, úgy 70 százalékos tulajdonrészre tehetnek szert.

Kenneth Worthington, a JPMorgan elemzője szerint valószínűtlen hogy hosszabb távon fenn tud maradni a Knight független cégként, a múlt heti "technikai hiba" 440 millió dolláros veszteséggel járt, ami a társaság saját tőkéjének több mint 30 százaléka. A társaság részvényei a szerdai hibát követően két nap alatt 75 százalékot zuhantak, s bár pénteken erőteljesen korrigált a papír, a hígítás hírére ismét a mélybe hullt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK