A nemzetközi hitelminősítő elsősorban magyar cég frissített, hosszú távú stratégiai tervcsomagja alapján hagyta változatlanul a Mol osztályzatát.

Az elemzése szerint a kőolaj- és a földgázpiaci helyzet, valamint a finomítói ágazat beruházási aktivitásának gyengesége ellenére a Moody's azzal számol, hogy a Mol a következő 12-18 hónapban is olyan pénzügyi fegyelmet és adósminőségi mérőszámokat produkál, amelyek összhangban vannak a cég jelenlegi "Baa3" besorolásával.

A "Baa3" minősítés - amely azonos a Moody's által a magyar szuverén kötelezettségekre érvényben tartott osztályzattal - a hitelminősítő módszertanában a befektetési ajánlású besorolási sáv alapszintje. A Moody's a magyar államadósság "Baa3" besorolását felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!