Megtépték az Egist a nap végén

A nap elején még előző napi záró ára környékén forgott a magyar tőzsde, az egész napos lecsorgás miatt azonban veszteséggel zárta a hét utolsó napját a részvénypiac.
Deák Bálint, 2013. április 12. péntek, 17:10
Fotó: Napi.hu

Ahogyan az előző napokban a húzóerőt, úgy most a nehezéket az OTP részvénye képviselte. A bankrészvény az elmúlt napok örült száguldása után nem is csoda, hogy korrekciózni kezdett, főleg, hogy a nemzetközi piacokon is borongos volt a hangulat. Végül 1,9 százalékos mínuszban 4560 forinton zárt a részvény, ami még így is jó teljesítmény az elmúlt napok összességét figyelembe véve.

A másik nagyot eső részvény a Mol volt, amely azonban az előző napokban sem mutatott túlzottan nagy erőt. Pénteken azonban a mélybe zuhanó olajár plusz pofont jelentett az olajszektornak, amelyet amúgy is súlyt a rossz finomítói környezet. Mindez teljesen természetesen nyomott hagyott a Mol árfolyamában is, amely 1,5 százalékkal 16 260 forintra esett vissza.

A Magyar Telekom jól tartotta magát annak köszönhetően, hogy az éves rendes közgyűlésén a részvényesek a várakozásoknak megfelelően elfogadták a részvényenkénti 50 forintos osztalékot. A közel egy hónap múlva fizető társaság 423 forinton stagnált pénteken.

Vegyesen szerepeltek viszont a gyógyszergyártók. A Richter az elmúlt időszaknak megfelelően együtt esett a piaccal, ugyanakkor az Egis viszonylag stabilan tartotta magát napközben a nap végére viszont nagyot rántottak a papíron. Ez utóbbi így 2,4 százalékkal 18 960 forintra emelkedett, de kötöttek rá 19 200 forinton is üzletet.

A richter 0,6 százalékkal 34 050 forintra csökkent. A BUX így 1 százalékkal 18 219 forintra hullott vissza a hét utolsó napján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK