Megtisztítja portfólióját a CIG

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. többségi tulajdonában lévő Pannónia Általános Biztosító Zrt. közgyűlése a mai napon arról döntött, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, illetve a társasház- és lakásbiztosítási állományát a felügyelet engedélyének hatálybalépésével - írja közleményében a cég.
Szabó Dániel, 2017. március 31. péntek, 11:29
Fotó: Napi.hu

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. az elmúlt időszakban jelentősen bővült, miután január 1-én felvásárolta az MKB Általános Biztosító Zrt-t. Ezt nevezték át az akvizíció után Pannónia Általános Biztosítónak.

Az integrációs folyamatnak viszont része, hogy letisztítják az állományportfoliót, mert a CIG cégcsoport üzleti stratégiája, hogy csak azokra a réspiacokra koncentrál, ahol versenyképes termékeket és szolgáltatásokat tud kínálni ügyfeleinek.Ebbe nem fért bele a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb), társasházbiztosítási és lakásbiztosítási állomány.

A folyamat végrehajtásához egyelőre szükséges még a felügyelet engedélye, erre várhatóan néhány hónapon belül kerülhet sor. Amennyiben jóváhagyják az átruházást, akkor az érintett ügyfelek az Aegon ügyfelei lesznek a jövőben. A már megkötött szerződések változatlan feltételekkel élnek tovább, azzal nincs teendője az ügyfeleknek, tájékoztatót kapnak majd a szükséges tudnivalókról.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 226 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 227, a legalacsonyabb 160 forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK