A Titász Rt. nettó árbevétele egyrészt az egy évvel korábbinál magasabb villamosenergia-mennyiség eladásoknak, másrészt az év eleji áremelésnek köszönhetően nőtt. Jót tett az üzemi eredménynek, hogy az értékvesztés sora a tavalyi 1,6 milliárd forintos tétel után az idén üresen maradt, így a nyereség 729,6 millió forintra rúgott a tavalyi 433,9 milliós veszteséget követően. A pénzügyi műveletek eredménye kedvezőtlenül alakult, a közel 300 milliós pluszból 65,7 milliós mínuszba fordult, amit a társaság a magas vevőállomány miatti likviditási hitel igénybevételével magyarázott. A rendkívüli eredmény negyedével, 296,7 millió forintra nőtt, az adózott eredmény pedig - ami osztalékfizetés híján megegyezik a mérleg szerinti eredménnyel - az egy évvel korábbihoz képest közel 10-szeresére, 781 millió forintra bővült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!