Devizapiaci kereskedők szerint a Fed csütörtök este bejelentett újabb eszközvásárlási programjára a hazai piac is pozitívan reagált, de ezt a bejelentést valamennyire már beárazták korábban a befektetők. A jókedv kitarthat, de a forint jelentősebb erősödése nem várható a következő időszakban. Pénteken délelőtt meg is torpant az erősödés, "visszapattant" a magyar fizetőeszköz.

A szakemberek szerint a befektetők fenntartásokkal kezelik a hazai helyzetet, ezt mutatja az is, hogy a többi régiós deviza, például a cseh korona és a lengyel zloty is jobban tudott erősödni. A forinttal kapcsolatban látszik a bizonytalanság, ami a magyar kormány és az IMF közötti tárgyalások folytatásáig kitarthat.

A dollár 215,84 forinton állt pénteken délelőtt, míg reggel 215,70, csütörtök este pedig 218,17 forinton. A svájci frank délelőtt 231,47 forintot ért, a reggeli 230,78 forint és a csütörtök esti 232,49 forint után.

A japán jen árfolyama 2,7783 forint volt délelőtt, míg pénteken reggel 2,7772 forinton, csütörtök este pedig 2,8137 forinton jegyezték.

Az euró délelőtt 1,3037 dolláron állt, míg reggel 1,3028 dolláron, csütörtök este pedig 1,2914 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!