A Footsie 0,4 százalékos pozitívumot mutatott késő délelőtt, a DAX és a CAC 40 azonban már a negatív tartományokban mozogtak fél 12 után, annak ellenére, hogy délelőtt még ott is emelkedést mutattak az indexek. Előbbi 0,5 százalékkal utóbbi 0,1 százalékkal maradt el múlt pénteki záróárától. Az olaj árfolyamának újbóli emelkedő pályára állása (késő délelőtt az elektronikus kereskedelemben tapasztalt 1 százalékos emelkedés után a crude jegyzése hordónként 126,35 dolláron állt New Yorkban, míg a brent keverék jegyzése 125,73 dolláron állt Londonban) fellendítette az energiaipari cégek részvényeit; ezzel párhuzamosan Londonban újra vásárolni kezdték a múlt hét végén padlóra küldött bányavállalatokat is. A HSBC több mint 2 százalékos csökkenést mutat azt követően, hogy a legnagyobb európai bank ma délelőtt arról számolt be, hogy profitja a tavalyi év azonos időszakához képest 29 százalékkal visszaesett az első félévben. A társaság az egyesült államokbeli hitelkötvényeinek bedőlését okolja a gyenge teljesítmény miatt, egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a feltörekvő piacok növekedése lassabb lehet a vártnál. A bank részvényei annak ellenére indultak meg a lejtőn, hogy a 7,7 milliárd dolláros nyeresége nagyobb lett az elemzők által vártnál. A tech-szektor részvényei Európa-szerte népszerűen hétfőn; a DAX legnagyobb emelkedést mutató részvénye eddig az Infineon Technologies, de Párizsban is jól teljesít STMicroelectronics.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!