Bár a várakozásoknál gyengébb makrogazdasági adat érkezett a tengerentúlról, az indexek erre nem reagáltak, 0,3 százalék körüli pluszban állapodtak meg. A Dow Jones az 50 napos mozgóátlagon táncol, miközben a tegnapi emelkedést a legtöbb külföldi lapok által megkérdezett szakértő a kockázatvállalási kedv erősödésével magyarázza. Mivel az olaj árfolyama is emelkedett, a legjobb teljesítményt a nyersanyagrészvények mutatták.

A nyersanyagkapcsolt papírok közül a Schlumberger 1 százalék feletti, a Halliburton 4 százalékos emelkedést mutatott. Utóbbi esetében az árfolyam emelkedését segítette az, hogy a Morgan Stanley egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra emelte a papírokra vonatkozó ajánlását.

A tegnap megjelent egyetlen makroadat vártnál gyengébb lett, áprilisban 3,6 százalékkal csökkent a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban - jelentette az amerikai kereskedelmi tárca. Tekintettel arra, hogy a konszenzus -2,0 százalék volt, az adatközlés negatív meglepetést okozott.

Az AIG jelentős mértékű, közel 7 százalékos esést szenvedett el, miután kedden 200 millió darab részvényt értékesített az állam 29 dolláros papíronkénti áron. Ahhoz, hogy az állam visszanyerje a 47,5 milliárd dollárnyi befektetését, átlagosan 28,73 dolláron kell majd túladnia a részvényeken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!