A tegnapi bejelentésnek megfelelően a Mol Rt. ma 1 404 217 darab, "A" sorozatú törzsrészvényt értékesített a BNP Paribas SA részére 24 350 forintos árfolyamon a Budapesti Értéktőzsdén, az ING Bank (Hungary) Rt. közreműködésével. A tranzakciót követően nem maradt "A" sorozatú részvény az olajcégnél, de 578 darab "C" sorozatú törzsrészvénnyel továbbra is rendelkezik.

A Mol Rt.-nek ezzel megnyílt a lehetősége arra, hogy éljen az állammal szemben fennálló 10 százalékos részvénycsomagra szóló vételi opciójával.

A BNP-vel kötött megállapodás ugyanakkor szintén tartalmaz egy vételi jogot, amelynek értelmében a Mol december 18-ig bármikor visszavásárolhatja ezeket a részvényeket.

Ez megegyezik a BNP által korábban 7 millió 552 ezer 874 darab részvényre kötött üzlet kondícióival. Így tulajdonképpen nem történt más, mint hogy a Mol ezeket a részvényeket is kihelyezi a BNP-hez, megkerülve ezzel a saját részvények tartására vonatkozó 10 százalékos törvényi korlátozást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!