A vállalat konszolidált nettó árbevétele 3,3 milliárd forint volt, amely 1,1 milliárd forinttal, azaz 48 százalékkal magasabb, mint 2005. év hasonló időszakában. Az exportárbevétel 239 millió forint volt, amely közel háromszorosa a bázisidőszaki forgalomnak. A konszolidált EBITDA 391 millió forintot tett ki, amely 87 millió forinttal több, mint 2005 első negyedévében, az üzemi eredmény 248 millió forint volt (79 millió forintos, azaz 47 százalékos bővülés). A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembevétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 216 millióforintra rúgott, amely 69 millió forinttal (47 százalékkal) több, mint az előző év hasonló időszakában. Az Állami Nyomda stratégiai célországaiba (Lengyelország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Csehország és Ukrajna) több mint 215 millió forint értékben értékesítette termékeit. Jelentős árbevétel-növekedést ért el a társaság Romániában (47 millió forintos növekedés), Szlovákiában (27 millió forintos növekedés) és Lengyelországban (50 millió forintos növekedés). Az exportértékesítés aránya a teljes árbevételben az első negyedévi 3,6 százalékról 2006 első negyedévére 7,3 százalékra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!