Megugorhat a zloty

Erősödhet a héten a zloty az euróval szemben, hála a legnagyobb bank, a PKO tőzsdére vitelének.
NAPI Online, 2004. november 1. hétfő, 12:42
Fotó:


A PKO 35 százalékának tőzsdére vitele igen komoly érdeklődésre tarthat számot, ami a zloty árfolyamát is megdobhatja - értenek egyet a Bloomberg által megkérdezett elemzők; az 1,8 milliárd dolláros IPO az eddigi legnagyobb a varsói tőzsde történetében.


A zloty árfolyama a múlt pénteken 0,8 százalékkal gyengült az euróval szemben, 4,3246-ra, ma délelőtt Londonban 4,32-n kereskedtek vele (Varsó ünnep miatt zárva van).


A PKO ajánlati árát  november 3-án állapítják meg és várhatóan egy hétre rá indulhat meg a kereskedés a PKO-papírokkal Varsóban. Az előzetesen közzétett ársáv 17,5-20,5 zloty részvényenként.


A JPMorgan szakértői szerint a nemzetközi intézményi befektetők legalább 500 millió dollárért vesznek majd zlotyt a PKO-részvények megvásárlásához; arra számítanak, hogy a lengyel fizetőeszköz árfolyama 4,20 zloty/euró lehet az év végére.


 


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK