Az Államadósság Kezelő Központ a 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek (DKJ) mai aukcióján az eredetileg meghatározott, 30 milliárd forintnyi mennyiség helyett - 79 milliárdnyi beérkezett ajánlat mellett - csak 25 milliárd forint értékben adott el. Az elfogadott hozamok 9,40-9,92 százalék között szóródtak, az átlaghozam a két héttel korábbihoz képest 30 bázisponttal 9,88 százalékra ugrott, ami a tegnapi másodlagos piaci benchmarkot 17 bázisponttal múlja felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!