A hétvégi zárva tartás miatt a piacok csak hétfőn tudtak reagálni arra, hogy szombaton egy szaúdi olajmező gázüzemét a jemeni síita húszi lázadók drónokkal megtámadták. A létesítményben tűz ütött ki.

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára emiatt csaknem 60 dolláron állt hétfőn tíz óra körül, ami 95 centes (1,5 százalékos) emelkedés a pénteki záróértékéhez képest. Az ár növekménye egy órával később a felére esett, 11 órakor 59,10 dolláron jegyezték a Brent árfolyamát, ami már csak 46 centtel (0,78 százalék) volt magasabb péntekhez képest - írta az MTI.

Elemzők szerint a nyereség csökkenését az okozta, hogy az OPEC legfrissebb előrejelzése szerint az idei év hátra lévő részében és jövőre csökken a globális olajkereslet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!