A tájékoztatás szerint ez a forgalom több, mint kétszerese a tavalyi év hasonló időszakában mért forgalomnak, és 45 százalékkal haladja meg az októberi értéket. A BUX index pedig 10 százalékos emelkedésével az év utolsó előtti hónapjában elérte eddigi éves csúcsértékét.

A BÉT azonnali piacának forgalma novemberben meghaladta a 222 milliárd forintot, ebből a részvények több mint 215 milliárd forintot tettek ki. Az így számolt 10,3 milliárd forintos napi átlagforgalom 111 százalékkal múlta felül a tavaly novemberben mért értéket, és 45,1 százalékkal haladta meg az októberi értéket.

Ezzel a teljes részvényszekció idei napi átlagforgalma átlépte a 9 milliárd forintot. Nemcsak a forgalom, hanem a BUX-index teljesítménye is kiemelkedő volt novemberben: az index 10,3 százalékos emelkedéssel zárta a múlt hónapot, ami év elejétől mérve már 42,9 százalékos növekedést jelent. Több mint négy és fél éve zárt utoljára olyan magasan az index, mint idén november 26-án (23 826,74 ponton).

A származékos piacon több mint 667 ezer kontraktus cserélt gazdát 219 milliárd forint értékben, ami tavaly novemberhez képest 22,2 százalékos emelkedést jelent, de 8,4 százalékkal elmarad az előző havi forgalomtól.

A tőzsdetagok rangsorát novemberben is a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, második helyre a WOOD and Company Financial Services a.s. került, míg harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. végzett.

A befektetési szolgáltatók részvénypiaci forgalmi rangsora némileg átrendeződött októberhez képest. Az első helyen ezúttal is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett: 76 milliárd forintos forgalmával 17,7 százalékos piaci részesedést hasított ki a részvénypiaci forgalomból.

Második helyre a WOOD and Company Financial Services a.s. lépett 16,1 százalékos részesedésével. Harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. végzett 16 százalékos piaci részesedéssel. A rangsor negyedik és ötödik helyét az Erste Befektetési Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe foglalta el, 15,4 és 9,5 százalékos részesedéssel - tartalmazza a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!