A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. Igazgatótanácsa a társaság február közepén kiadott tájékoztatási irányelveinek megfelelően tette közzé, hogy a korábbi rendes vagy rendkívüli tájékoztatáshoz képest legalább 8 százalékot elérő változás állt be a tőkehelyzetében.
Az Igazgatótanács a rendelkezésére álló, hangsúlyozottan előzetes, inkább iránymutatásként szolgáló adatai alapján jelentősebb pozitív változást észlelt a Plotinus Nyrt. vagyoni helyzetében a legutolsó közzétételhez képest. Az adatok magukban foglalják a még le nem zárt, nem realizált befektetések és pozíciók értékét és az azokra vonatkozó becsült adókötelezettségeket, illetve a várhatóan járó és fizetendő kamatokat, valamint egyéb jövedelmeket és kötelezettségeket is, továbbá kiszűrtük belőle a saját részvények hatását, ám az értékek még ebben az esetben is csak becslésnek és nem hivatalos, végleges eredménynek tekinthetőek. A változás legfontosabb oka az elmúlt napok tőkepiaci mozgásai miatt a társaság nyitott derivatív pozícióiban bekövetkezett kedvező elmozdulás.
Ezek alapján az Igazgatótanács legutolsó, augusztus elsejei értékelése alapján - a fentieket figyelembe véve - a Plotinus Nyrt. becsült saját tőkéje 711 millió forint. Ebből kiszűrve a saját részvények hatását az egy részvényre jutó saját tőke (részvényesi vagyon) becsült értéke: 1 753 forint.
A fenti érték - ahogyan eddig is kommunikálták - nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányban, ezért ennek közlése nem jelent semmiféle előrejelzést a jövő vonatkozásában, hanem a társaság vagyoni helyzetéről a jelen pillanatban legjobb tudásuk szerint készült közelítő értékelés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!