Megugrott a rizs ára

A mianmari ciklon miatt drágult a rizs.
NAPI Online, 2008. május 9. péntek, 16:54
Fotó:

Harmadik napja az árupiacokon meghatározott napi limitnek megfelelő mértékben emelkedik a rizs ára, miután a két legnagyobb exportáló ország, Nigéria és a Fülöp-szigetek szinte minden szállítmányra lecsap; a globális kínálatot a mianmári katasztrófa is szűkíti.

Nigéria továbbra is 500 ezer tonnányi thai rizst venne, Fülöp-szigetek pedig Thaifölddel és Vietnammal tárgyal.

Chicagóban már hatodik napja emelkedik a rizs ára, és mindössze 6,7 százalékra van az április 24-i rekordjától, így száz fontonként már 23,50 dollárt kell érte adni. A rekord egyébként 25,07 volt száz fontonként; az ár egy év alatt megduplázódott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK