Megugrott az Allianz profitja a harmadik negyedévben

Komoly, mintegy hétszeres profitnövekedést könyvelt el a müncheni székhelyű Allianz biztosító a harmadik negyedévben, miután egy éve a cég görög állampapír-állománya a válság miatt jelentősen veszített értékéből és emiatt akkor komoly összeget kellett leírnia.
MTI-Eco, 2012. november 9. péntek, 11:19
Fotó: Napi.hu

Javította a cég eredményét az is, hogy a harmadik negyedévben nem volt komolyabb természeti katasztrófa. A pénteken közölt adatok szerint a piaci tőkeértéke és díjbevétele alapján Európa legnagyobb biztosítója 1,34 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el az egy évvel korábbi 196 millió euró után.

A működési eredmény 33 százalékkal 2,53 milliárd euróra emelkedett. Pénteken az Allianz az idei működési eredményére vonatkozó előrejelzését 9 milliárd eurót meghaladó szintre javította az eddig várt 7-8,7 milliárd euró közöttiről.

A tavalyi működési eredmény mintegy 7,9 milliárd euró, az idei első kilenc havi 7,23 milliárd euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK