Megugrott az alumínium ára

Az alumínium jegyzése több mint ötéves csúcsra ugrott csütörtökön a londoni fémtőzsde (LME) korai kereskedésében.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 26. csütörtök, 08:28
Fotó: Napi.hu

Elemzők a drágulást azzal indokolták, hogy Kína visszafogja kínálatát, mert a téli időszakban csökkenti alumíniumtermelését - írja az MTI.

Az egyik elemző úgy tudja, hogy a legnagyobb kínai alumíniumgyártó, a China Hongqiao Group termelése mintegy 30 százalékkal csökken majd télen. (Moszkvai szelek és a kipufogógáz mutatja az irányt a nemesfémek piacán.)

A londoni fémtőzsdén (LME) az alumínium tonnánkénti ára 2211 dollárra emelkedett, ami 2012 március óta a legmagasabb jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK