A kőolaj ára több mint 2 dollárral nőtt hordónként a részvénypiacok emelkedésének és az euró erősödésének köszönhetően, miután Kína megerősítette, hogy fenntartja befektetéseit Európában. Az euró 0,6 százalékkal erősödött a hírre, egy euróért 1,2254 dollárt fizettek csütörtökön délután. A kőolaj júliusi határidős ára 2,34 dollárral, azaz 3,3 százalékkal nőtt 73,85 dollárra hordónként a tengerentúlon. Ha Kína tényleg nem szeretne megválni az euróban denominált kötvényektől, ami gyengítheti az eurót, akkor ez az egyik legfontosabb tényező lehet az olajárak alakításában - mondta Adam Sieminski, a Deutsche Bank AG közgazdásza. A Brent kőolaj júliusi határidős ára 2,8 százalékkal 73,75 dollárra emelkedett Londonban. Az arany augusztusi határidős ára kis mértékben, 1,10 dollárral nőtt unciánkénti 1216 dollárra a tengerentúli Comex kereskedésen. Korábban a jegyzés elérte az 1220,60 dollárt, ami csúcsérték május 19-e óta.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!