A keddi aukción felkínált 3 és 6 hónapos állampapír iránt erős volt a befektetők érdeklődése, a spanyol államkincstár a tervezett mennyiségnél valamennyivel többet, összesen 3,1 milliárd eurónyit értékesített a kétféle értékpapírból.

A 3 hónapos futamidejű állampapír esetében a hozam 2,362 százalékra emelkedett, a legutóbbi, május 22-i aukción kialakult 0,846 százalékos hozam csaknem háromszorosára. A 6 hónapos állampapírokat 3,237 százalékos hozammal értékesítették, csaknem kétszer magasabbal, mint a május 22-i aukción kialakult 1,737 százalék.

A befektetők összesen 8,325 milliárd euró értékű ajánlatot tettek, de ezen belül a spanyol bankok a múlt havinál kisebb keresletet támasztottak.

Spanyolországnak nem kellett ilyen magas hozamot fizetnie ilyen rövid lejáratú állampapírra azóta, hogy június 9-én bejelentette: pénzügyi támogatásért folyamodik az euróövezeti országokhoz, hogy konszolidálni tudja bankszektorát. A hozamszint egyúttal a legmagasabb tavaly november óta.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!