Megugrottak az olasz hozamok

Október óta a legmagasabb hozammal tudta eladni az olasz kincstár a piacra dobott állampapírokat.
Szabó Márta, 2013. február 27. szerda, 11:25
Fotó: Napi.hu

Október óta a legmagasabb hozammal tudta eladni az olasz kincstár mind a tíz-, mind az ötéves kötvényeket a mai aukción: a 4 milliárd eurónyi tízéves papír 4,83 százalékos hozammal kelt el, szemben a januári 4,17 százalékkal. A kereslet 1,65-szörös volt. A 2,5 milliárd euró értékben felkínált ötéves kötvényt 3,59 százalékos hozammal értékesítették (januárban 2,94 százalék volt), 1,61-szeres kereslet mellett.

A másodlagos piacon a tízéves kötvények 4,85 százalék körül forognak, a németekéhez mért spread 340 pont - a patthelyzetet hozó választási eredmény előtt hétfőn 280-290 pont volt.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK