A BUX egy százalékos pluszba lendült, miközben a nemzetközi piacokon semmilyen érdemleges változás nem következett be, leszámítva, hogy az euró/dollár ismét felfelé próbálkozik, jelenleg 1,3830-nál jár. Az index értéke 23280 pont, 233 ponttal haladja meg a péntekit. A csütörtökön elért mélypontot pedig egyenesen 1200 ponttal.

Ismét a Mol áll a fókuszban, 1,55 százalékot tudott hozzátenni pénteki parádés teljesítményéhez, így most 24200 forint körül üzletelnek vele. Az OTP 5780 forintig kapaszkodott föl, 0,7 százalékkal drágulva.

Jól teljesít a gyógyszerszektor, különösen a Richter pattant föl, ami nem csoda azután, hogy két hét alatt 6000 forintot dobott le magáról. Árfolyama 1,7 százalékos pluszban, 38700 forintnál jár, az Egis egy százalékos emelkedést mutat, 21500 forinton állnak eladók.

Egyedül a Telekom teljesítménye mínuszos, ez viszont természetesnek is vehető, miután két nap alatt 30 forintot jött föl a papír. Jelenleg a péntekinél 5 forinttal lejjebb, 553 forinton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!