A meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségre 85,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók a háromhónapos dkj-k keddi aukcióján. (Egy héttel korábban csak 46,7 milliárd forintnyi volt az érdeklődés.) Az elfogadott hozamok 5,98 százalékos átlaga 15 bázisponttal haladja meg a múlt keddit, 3-mal pedig a hétfői másodpiaci benchmarkot.

Mielőtt nagyon fellélegeznénk az aukció viszonylagos sikere láttán, nem árt emlékezni arra, hogy ez kevéssé mérvadó, a külföldi befektetők hangulatát a hosszabb papírok iránti kereslet fogja majd megmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!