A héten egyértelműen gyenge teljesítményt nyújt a magyar tőzsde, miután az elmúlt két napban az emelkedő piacok mellett csak stagnálásra futotta, azonban csütörtök már együtt esett a magyar börze a világgal. Az előzőkét nap gyenge teljestménye főleg a Molnak volt köszönhető, és csütörtökön is ez a részvény vezette az esést. A különbség csupán annyi volt, hogy míg az előző napokban a Mol körüli rossz hírek miatt esett az olajrészvény, addig csütörtökön ezt már az olaj árának jelentősebb mérséklődésének lehetett betudni. A Mol végül 1,4 százalékkal 20 900 forintra esett vissza.

Viszonylag jól tartotta magát az OTP, annak ellenére, hogy svájci frank új csúcsra ment a forinttal szemben, és a nemzetközi piacokon is erősen estek a részvények. Az OTP árfolyamának az esése az 5600 forint körüli technikailag fontos szint elestével gyorsulhat be. A bankrészvény  végül 1 százalékkal 5728 forintra esett vissza.

A Magyar Telekom sem tudta magát kivonni a rossz nemzetközi hangulat alól. A részvény árfolyam az előző két nap felülteljesítése után 1,2 százalékkal esett vissza, és így 577 forinton fejezte be a napot. A Richter viszonylag jól megúszta a napot, úgy látszik a gyógyszergyártó már esett eleget az elmúlt időszakban, és ismét előkerült a deffenziv jellege a pánik időszakban. Az árfolyama 0,1 százalékkal 36 200 forintra esett vissza. Az Egis is csupán 0,5 százalékot veszített az értékéből, ez 19 700 forintos utolsó árat jelentett az árfolyamában.

A BUX így összességében 1 százalékkal 22 304 pontra csökkent pénteken. A kisebb részvények közül zuhant az E-Star, amely 4,9 százalékkal 10 900 forintra esett vissza, de a Rába is 2,5 százalékkal csúszott vissza 775 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!