Megütötték a forintot

Ma már a forint sem bírta tovább a nyomást, erősebben gyengülni kezdett az euróval szemben.
Napi.hu, 2013. október 14. hétfő, 17:38
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt időszakban jól teljesítő forint ma gyengülni kezdett a vezető devizákkal szemben, délutánra az euró kurzusa 1,8 forinttal magasabbra, 296,7 forintra került. A mai napon több bank, illetve brókercég elemzése is arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar deviza az elmúlt hetekben felülteljesítő volt a régiós devizákhoz képest. Mindezt olyan környezetben, amely elvileg nem támogatja a forint erősödését. Az MNB kamatcsökkentési lépései hatására ugyanis folyamatosan csökken a forint vonzereje az euróval szemben, az alacsony kamatkülönbözet miatt egyre olcsóbb forint eladási pozíciókat nyitni.

A nemzetközi hangulat sem kedvez igazán a magyar devizának, hiszen az amerikai államadósság körüli vita elhúzódása és a megegyezés hiánya csökkenti a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát.

Eur/huf napos
Alfatrader

 

Az euró forinttal szembeni árfolyamát egyébként 292,5 és 290 forint között egy komoly akadály várná, ha ismét erősödne a magyar deviza, egy ötéves múltra visszatekintő, forintgyengülést jellemző trendvonal formájában. Ez a trendvonal már számos esetben gátolta a forint erősödését. Ugyanakkor a forint gyengülését gátolhatja, hogy 296,5 és 297 forint között egy korábbi támaszból kialakult ellenállási szint található, s itt húzódik a 200 napos mozgóátlag is. Ennek áttörése esetén azonban már ismét 3-assal kezdődő euró árfolyamra lehetne számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK