Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap folyamán 313,8 forinton forgott nap közben a forint árfolyama, az elmúlt percekben 315 fölé ugrott az árfolyam. A hirtelen jött gyengülés hátterében a kínai gazdaság növekedésével kapcsolatos aggodalmak mellé az ukrajnai válság, illetve a vasárnapi krími népszavazás is társult, de piaci információk szerint legfőképp az állhat a hirtelem bemozdulás mögött, hogy az észt védelmi miniszter kijelentette:Putyin Kelet-Ukrajna megtámadására készül.

Oroszország csődkockázata kétéves csúcsra, 275,15-re ugrott, az orosz tőzsdemutatók pedig beestek vasárnapi krími választással és annak következményeivel kapcsolatos bizonytalanságok miatt.

Egy hétig nem kell aggódni

Az ukrán helyzet egy ketyegő bomba - mondta a Napi.hu érdeklődésére Kolba Miklós, az ING Bank Zrt. devizaüzletágának vezetője. A háborús hírekre egészen 315,4-ig szaladt a forint az euróval szemben - azaz egyértelműen a külső történések mozgatják az árfolyamot. A trader véleménye szerint a következő egy hétben nem nagyon kell aggódni a forint miatt, valószínűleg nem megyünk a 317-es szint fölé - fogalmazott Kolba.

Kétéves mélypont jött össze

A mostani árfolyam két éves mélypontnak felel meg, a történelmi rekord 321,93 forintos euró volt.  Amennyiben a magyar deviza 316,5 forintos euróárfolyamon zárna, akkor első körben 320 forint fölé gyengülhet az euróval szemben. Erről szóló technikai elemzésünket itt olvashatja.

A dollárt 226,66, a svájci frankot 259,41 forinton jegyezték, 1,3883 dolláros euróárfolyam mellett.

Kép: A nagyobb képért kattintson!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!