Elromlott a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, s a régiós piacok is pirosba váltottak a kereskedés végére. A BUX sem tudott kilógni a trendből, 1,12 százalékkal esett és 18226 ponton zárt. A vezető részvények közül az OTP veszített a legtöbbet. A bankpapír kereskedése változatosan alakult, a nap eleji esést követően kora délután meredek emelkedés következett, melynek során 4370 forintig jutottak a bankppírok. Zárásra azonban ez a mozgás falsnak bizonyult és 4271 forintra esett vissza a részvény. A Mol jegyzése a csökkenő olajár és a társaság negyedéves teljesítményével kapcsolatos pesszimista várakozások hatására 1,28 százalékkal 16580 forintra süllyedt. Nem volt jó napja a Richternek sem, a nap nagy részében 3500 forint alatt kereskedtek vele, a záróár 3497 forint lett, ami 0,9 százalékos gyengülés.

Egyedül a Magyar Telekom tudott kilógni a sorból, itt a csütörtöki gyorsjelentéssel kapcsolatos várakozások jelenthetik a hajtóerőt. A papír 0,6 százalékkal 322 forintra erősödött. A részvénypiac forgalma a hőmérséklettel fordítottan arányosan alakult, nem érte el a 3,5 milliárd forintot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!