A nyitás óta a tengerentúlon mérsékelt optimizmus uralkodik, akárcsak a nyugat-európai börzéken, a magyar piac viszont zárásra sem tudott talpra állni, ami az indexben nagy súlyt képviselő OTP gyenge szereplésének volt betudható. A BUX 1,1 százalékkal került lejjebb. A magyar piac ezzel a régióban is lemaradónak számított, jellemzően 0,5-1 százalék körüli pluszokat láthattunk a környező országok tőzsdéin.

A hazai piacnak láthatóan nem tudott segíteni, hogy a délután megjelent felülvizsgált amerikai GDP-adat jobb lett a vártnál. A már említett OTP részvények arra a Népszabadságban megjelent hírre kerültek nyomás alá, hogy a kormány hétfőn tárgyal a devizahiteleket érintő jogi kérdésekről. Délután pedig azt követően is esésbe váltottak, hogy négy külföldi tulajdonú nagybank kivonulásáról beszélt a Hír TV Bruttó című műsorában Matolcsy György jegybankelnök. A papírok a kereskedést 2,6 százalékos mínuszban zárták.

A többi vezető részvény közül a Richter 2,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 4,6 százalékot emelkedett, a Mol pedig stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!