Megvágta OTP célárát a Morgan Stanley

Korábbi, az OTP részvényeire megfogalmazott célárát 4300 forintról 3600-ra vágta a Morgan Stanley, amely ajánlását egyenlő súlyozásról alulsúlyozásra rontotta.
Józsa Bernát, 2012. március 21. szerda, 13:06
Fotó: Napi.hu

Ezzel egyidejűleg viszont a 2012-re vonatkozó nyereségvárakozásukat 83 százalékkal 135,28 millárd forintra (részvényenként 294-ről 537 forintra) emelték, ám még ez is 12 százalékkal marad el a Bloomberg konszenzusának értékétől.

A Morgan Stanley elemzői az eredményvárakozás javítását azzal indokolták, hogy a végtörlesztésre már megképezte céltartalékát az OTP, így az a továbbiakban már nem gyakorol nyomást az eredményességre.

Kockázati tényező lehet azonban Ukrajna, ahol a hitelportfólió javulásának hiánya mellett a hrivnya jövő év elejére valószínűsített 10 százalékos leminősítése is nyomást gyakorolhat az üzleti eredményre.

Az orosz leány ellenben továbbra is a növekedés motorja lehet, a Morgan Stanley elemzői szerint annak aránya a céltartalékolás előtti profitban a tavalyi 19 százalékról idén 27 százalékra bővülhet.

Mindent összevetve a bank szakemberei szerint az OTP papírok jegyzése 3500-3800 forint között stabilizálódhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK