A legfrisseb adatok szerint szeptember utolsó két hetében mintegy 480 ezer darabbal csökkent az OTP Bank részvényeire nyitott shortállomány nagysága, így már "csak" 6 millió 454 ezer 700 darab részvényre van nyitva az  amerikai jelentések szerint eladási pozíció.

A becslések szerint eközben az OTP részvények nettó intézményi forgalma - tehát a nettó intézményi vételek és eladások különbsége -  mindössze 31 800 darab OTP részvény vétel volt a Budapesti Értéktőzsdén. Az említett időszakra esett Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató emlékezetes részvényeladási akciója, amely során a többségi tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt. összesen valamivel több, mint 600 ezer darab OTP részvényt értékesített a BÉT-en. A számok alapján a piacra dobott pakett nagy részének végső felhasználói jórészt shortzárók lehettek.

Az OTP-shortzárásokról itt olvashat

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!