Eddig a GM nem nevezett meg konkrét időpontot. A mostani hírek szerint a roadshow november 3-án kezdődik és legalább két hétig tart, a részvény árazását november 17-re, a kibocsátást november 18-ra tervezik. Ugyanakkor a források szerint ez a menetrend még véglegesítésre vár, és az amerikai tőzsdepiacok addigi teljesítményétől függ. A kibocsátás korábbi adatok szerint mintegy 20 milliárd dollár értékű lehet. Folytatódott a fellendülés a nemrégiben még súlyos pénzzavarban lévő General Motorsnál: az amerikai autógyártó sorban a második nyereséges negyedévről számolt be augusztusban. A jó eredményeknek, és a likviditási helyzet javulásának köszönhetően a társaság egyre közelebb került a tőzsdei bevezetéshez. Az Opel azonban változatlanul gyengélkedik. A GM adózott eredménye 1,3 milliárd dollár lett a második negyedévben, az elsőben 865 millió volt, ezt megelőzően utoljára 2007 második negyedévében tudott profitot termelni a vezető amerikai autógyártó. Egy évvel ezelőtt az összeomlás szélén álló GM-nek még 12,9 milliárd dollár volt a vesztesége. A bevétel 5,3 százalékkal 33,2 milliárd dollárra nőtt, és Európa kivételével valamennyi piacán bővült a forgalom. A GM-et az amerikai kormány mintegy 50 milliárd dolláros támogatása mentette meg 2009-ben az összeomlástól, azóta 61 százalékos részesedése van az autógyárban. A GM a tőzsdei kibocsátásból szeretné visszafizetni a támogatásként kapott összeget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!