Az Aberdeen a világ egyik legnagyobb szereplője a vagyonkezelési piacon, már több magyar társaságban is volt meglehetősen nagy részesdése, a Danubiusban például néhány évvel ezelőtt szintén rendelkezett öt százalék feletti befolyással. Az Aberdeen tavaly decemberben állapodott meg a Credit Suisse alapkezelői üzletágának átvételéről, azonban a mostani befolyás növekedés megfigyelők szerint nem ennek a tervezett fúziónak a következménye.

Brókercégek forrásai szerint az Aberdeen korábban 130 ezer részvénnyel rendelkezett december végén a gyógyszercégben, a mostani részesdéshez több mint 900 ezer részvényt kellett begyűjtenie a cégnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!