Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 397,12 pontos, 1,12 százalékos emelkedéssel, 35 985,82 ponton zárt szerdán, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 22,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest, közülük is kiemelkedik a Richter, amely új történelmi csúcsot állított fel.

A Mol 270 forinttal, 1,21 százalékkal 22 035 forintra gyengült, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 130 forinttal, 1,42 százalékkal 9300 forintra erősödtek, forgalmuk 12,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,06 százalékkal 476 forintra nőtt, forgalma 715,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 241 forinttal, 3,46 százalékkal új történelmi csúcsra, 7200 forintra emelkedett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot ért el.

Nagyon erős napot zárt a BÉT annak ellenére, hogy csendesen indult a kereskedés. Egészen kora délutánig nagyon szűk sávban mozogtak az árfolyamok, majd a vártnál jóval gyengébb amerikai makroadatok megmozgatták a befektetőket, jelentős dollárgyengülést és piaci mozgásokat indukálva. A gyenge adatok miatt a piacok csökkentették az amerikai kamatpályára vonatkozó várakozásaikat. A nap végére kifejezetten erősen teljesítettek a hazai részvények és a nemzetközi piacok is pluszban zárnak - mondta.

A magyar blue chipek közül egyedül a Mol volt alulteljesítő az olaj gyenge teljesítménye miatt. Az OTP-vel a keddinél visszafogottabb, de még mindig optimista hangulatban telt a kereskedés, a célár emelésének hatása még szerdán is érződött. Az amerikai JP Morgan bankház kedden 12 000 forintos célárfolyamot határozott meg, erre reagáltak a piacok.

Összefüggés van a tőzsde jó teljesítménye és a forint erősödése között. Valószínűleg a magyar papírok vásárlása mögött külföldi befektetők is állhattak, akiknek forintot kell vásárolniuk magyarországi befektetéseikhez, ezért a két mozgás egymással "kéz a kézben járt"

- mondta a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!