Megvan mikor privatizálják a varsói tőzsdét

A lengyel kormány a varsói tőzsde, a WSE részvényeinek 63,82 százalékát adja el a privatizáció első szakaszában, amelyre az idei év negyedik negyedévében kerül sor - jelentette be hétfőn az ország kincstárügyi minisztériuma.
MTI-Eco, 2010. október 4. hétfő, 15:39
Fotó:

A privatizáció második szakasza három-öt éven belül várható. A tőzsde 26,8 millió részvénye kerül eladásra a magánosítás első szakaszában.

A varsói értéktőzsde Közép-Európa vezető börzéje a forgalom, illetve a hazai cégek piaci tőkeértéke alapján. A varsói tőzsdén jegyzett 355 lengyel és 24 külföldi cég piaci tőkeértéke 184 milliárd euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK