Megvan, mikortól fizeti ki az osztalékot az Egis

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. május 22-től fizet osztalékot, részvényenként bruttó 240 forintot - tette közzé a gyógyszeripari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI, 2013. április 23. kedd, 19:14
Fotó: Napi.hu

Az osztalék mértékét a társaság január 30-án megtartott közgyűlése már jóváhagyta. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 14., vagyis az jogosult osztalékra, aki ezen nap végén a részvény tulajdonosa. Május 9-e az az utolsó tőzsdei kereskedési nap, amikor még az osztalékra jogosító részvényekkel lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén. Az Egis összesen 1,869 milliárd forintot oszt szét a részvényesek között a 2012. szeptember 30-án zárult 2011/2012-es üzleti évének adózott nyereségéből. A francia Servier 50,9 százalékos tulajdonában lévő, budapesti székhelyű gyógyszeripari vállalat a magyar számviteli szabályok szerint 131,178 milliárd forint árbevétel mellett 20,391 milliárd forint adózott nyereséget ért el az előző üzleti évében. Az osztalék kifizetése után a mérleg szerinti eredmény 18,522 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK