Megvan pontosan mennyi lehet az OTP bankadója

Amennyiben valóban a 2009. év végi eszközérték alapján vetik ki a bankok adóját, akkor ez az OTP esetében 39-48,8 milliárd forintot jelenthet plusz befizetésként.
Deák Bálint, 2010. június 25. péntek, 08:46
Fotó:

Az OTP tavaly év végi összes eszközértéke a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján 9 755 132 000 000 forint volt, vagyis 9755 milliárd forintot tett ki. Ez alapján, amennyiben ennek a 0,4 százalékát kell befizetnie az 39 milliárd forintot jelenthet, míg a 0,5 százalék 48,8 milliárd forintot jelenthet a bank számára plusz teherként.

Fontos azonban azt is tudni, hogy az adót vélhetően (erről egyelőre nincs pontos információ) csak a magyarországi eszközértékre lehet majd kivetni, ami azért a teljes mérlegfőösszegnél jó 20 százalékkal kisebb lehet, így az OTP végül 30-40 milliárd forint közötti tételt befizetésére kényszerülhet, ami az előzetes becslési sáv alja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

apuka, 2010.06.25 09:06

érdemes lesz figyelni a banki költségek változását.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html