Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán a német ipari termelés két százalékos csökkenésének híre nagyot fordított az addig pozitív hangulaton a világban, mely alól a forint sem tudta kivonni magát. Erre tett rá egy lapáttal, hogy a lengyel jegybank, amely szerdán 25 bázispontos vágást hajtott végre, és a növekedési várakozásukat is jelentősen visszavágták. Mindez nem tett jót a régiós devizáknak, és a kedvezőtlen hatások kitartottak csütörtökre is. Így a pozitív hazai hírek sem segítettek a forintnak, amely a szerdai reggeli 281 alatti szintekről 285 közelébe gyengült csütörtök estére. Bámli Károly a Commerzbank szakértője szerint a forint a globális széljárásnak továbbra is ki van téve, és egyelőre nem nagyon látszik semmi olyan esemény, ami megfordítaná a gyengülést, így akár tartósabban is 284 fölött rekedhet az árfolyam.

Az euróval szemben a dollár is erőre kapott, és csütörtökön már 1,27 közelében is megfordult a keresztárfolyam. Ennek következtében egy dollárért 223,50 forintot, míg egy frankért 236 forintot kellett adni csütörtök este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!