Londonban a száz részvényes indexben mindössze ötnek emelkedett az ára: a fontosabbak közül a BSkyB médiarészvény korrigált, emelkedett az árfolyama 1,64 százalékkal, a Centrica drágult még 1,45 és a Tesco 1,08 százalékkal. A bányaipari papírok vesztesége közelebb volt a 7 százalékhoz, az energiaszolgáltatók többségéé a 4-5 százalékhoz, az olajipari részvények vesztesége sem volt sokkal kisebb és egyes biztosító papíroké sem. Frankfurtban csak a Schering ára nem esett. A nap vesztesei a MAN (-7,5 százalék, mivel a kamatemelés egyik nagy vesztese lehet), a ThyssenKrupp (-6,2 százalék), az E.ON (-5 százalék), a Continental (-4,4 százalék), valamint a technológiai papírok voltak, melyek árfolyama 3 százalékot jóval meghaladó arányban zuhant. Csütörtökön a londoni FTSE 2,5 százalékkal, a frankfurti DAX 2,9 százalékkal, a párizsi CAC-40 2,91 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!