A jegybank és a pénzügyminisztérium közös bejelentése, miszerint 2,3 százalékkal, 282,36 forintra viszik fel az intervenciós sáv közepét, alaposan meglepte a devizapiaci szereplőket, akik mindössze szóbeli intervencióra számítottak. A délután nyilvánosságra hozott döntést óriási felfordulás követte, délután az euró jegyzése a 270 forintot is elérte a tegnapi 253 forint után. Estére némileg lenyugodott a piac, eurót 265,80-266,50 forintért lehetett venni, ami 5,8 százalékot jelent az új intervenciós sáv erős oldalán. A holnapi ECB kamatdöntés azonban még okozhat meglepetéseket a befektetők körében, akik 25-50 bázispontos kamatvágásra számítanak. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a forint árfolyama is jelentősen gyengülhet - vélekedett Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A zöldhasú kurzusa is megugrott, az amerikai valuta késő délután már a 228 forintos jegyzést is túllépte, ami több mint öt százalékos emelkedés egy nap alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!