Számottevően csökkent a kelet-közép-európai devizák, valamint az új-zélandi, az izlandi, a brazil nemzeti fizetőeszközök jegyzése is. A válság nem tarthat sokáig, a forint várhatóan nem fogja átlépni a 254-es szintet - tájékoztatták kereskedők a NAPI Online-t. A gyengülés itteni idő szerint ma éjjel kezdődött Japánban, ahol a biztosítási bankházak arra figyelmeztették a piacot, hogy ne vegyenek új-zélandi eszközöket, mivel az ország fundamentálisan rossz gazdasági mutatói miatt várhatóan csökkenni fog az új-zélandi pénzügyi termékek iránti kereslet - mondta Hont András, a Hamilton kereskedője. Ez óriási bizalmatlanságot váltott ki a befektetők között a fejlődő pénzpiacok tekintetében; a befektetők nagyarányú eladásokba kezdtek. Az izlandi valuta euróhoz képesti 4-5 százalékos gyengülése után a brazil piacok zuhanása következett. Az esés alól a közép-európai régió sem tudta magát kivonni. Magyarország és a régiós piacok esetében a süllyedéshez hozzájárult a technikai kereskedés is: egy bizonyos szintet elérve automatikusan eladásba kezdtek a befektetők. Nem sokkal tíz óra előtt az eurót 253,40/90 forinton jegyezték, míg kedden délután 251,70/80 forinton. Kereskedők szerint nem valószínű, hogy az euró túllépi a 254 forintot is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!