Hároméves kötvényből a közel négy és félszeres túljegyzésre az ÁKK a 25 milliárd forint meghirdetett összegnél egyharmadával többet értékesített jelentős hozamcsökkenéssel.

Az elsődleges forgalmazók 111,922 milliárd forint jegyzési ajánlatából 33,5 milliárd forintot fogadott el és értékesített az ÁKK az előző aukciónál 58 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

Az öt éves lejáratú kötvényből háromszoros túljegyzésre a meghirdetett 20 milliárd forint másfélszeresét értékesítette 62 bázispontos hozamcsökkenéssel az ÁKK. Az elsődleges forgalmazók 60,427 milliárd forintos ajánlatából 30 milliárd forintot fogadott el.

A közel négy és félszeres túljegyzésre a másfélszeresét értékesítette a 15 milliárd forintért meghirdetett 10 éves lejáratú államkötvénynek az ÁKK az előző aukciónál 59 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon. Az elsődleges forgalmazók 66,275 milliárd forint ajánlatából 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK.

A 3 éves lejáratú kötvény csütörtökön kialakult 3,52 százalékos aukciós átlaghozama 19 bázisponttal marad el az előző nap a másodpiacon a három éves lejáratra kalkulált 3,71 százalékos referencia hozamtól. Az öt éves lejárat csütörtöki 3,77 százalékos aukciós átlaghozama 25 bázisponttal, a tíz éves lejárat 4,76 százalékos aukciós hozama pedig 24 bázisponttal marad el az előző napi 4,02, illetve 5,00 százalékos másodpiaci referencia hozamtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!