Tegnap nagy emelkedéssel zárt Amerika és reggelre sem változott az optimista tőzsdei hangulat. A magyar piacon azonban ez csak korlátozottan érvényesülhet - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.
Tegnap megjelentek a bankadó várható hatásait taglaló különböző számítások, s amíg ebben a kérdésben nem lesz bizonyosság addig a nagybefektetők nem nyúlnak az OTP-hez. Ez annyit jelent, hogy ha van külföldi felpattanás abban az OTP csak lagymatagon vesz részt. A bizonytalan környezetet nem szereti a tőke - tette hozzá.

Mivel az OTP a legnagyobb indextagunk a BUX is alulteljesíthet. A legtöbbször unalmas Magyar Telekom viszont ma érdekes lehet: a forint az elmúlt napokban 10 forintot erősödött és a hozamszintek sem szálltak el, így bőven lenne mit bepótolni az osztalékrészvénynek. Nem lehetne meglepődni, ha ma egész jól szerepelne, az üzletkötő 2-5 százalék közötti emelkedést, 680 forint körüli árfolyamot is elképzelhetőnek tart. 
A Mol és a Richter viszont szintén alulteljesíthető lehet a külföldi piacokhoz képest, mivel a magyar piacot most mellőzik.
Az euró/forint 278,5 körül kezdi a napot. Nyári szerint egy 275-ös árszint minden szereplőnek megfelelő, a 275-276 forintos euróárfolyam elérhető lehet. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!