Európához hasonlóan az Egyesült Államokban is korrigáltak tegnap a részvényárfolyamok, a vezető indexek némi mínuszban zártak. A korrekciót tompította a McDonald's, amely globális forgalmának 4,3 százalékos emelkedéséről számolt be, a válság a jelek szerint az olcsóbb éttermek felé fordította a fogyasztók figyelmét. A gyorsétterem-hálózat papírjai közel kétszázalékos plusszal hálálták meg a kedvező híreket. Brutális, 128 százalékos áremelkedést könyvelt el az állami tulajdonban lévő Freddie Mac, az USA egyik legnagyobb jelzálog-hitelezője, amely hosszú idő óta először a hét végén negyedéves profitról számolt be. Bár nem szerepelt ilyen jól "tettestársa", a Fannie Mae, de az optimizmus erre a hitelintézetre is átragadt, ami 51 százalékos részvény-áremelkedésben öltött testet. Mínusszal zárt viszont a Dow kosarában lévő számos nagyvállalat, köztük az Alacoa, a DuPont, a Boeing, a Caterpillar és a 3M. Az olaj minimális mértékben csökkenve hangyányival 71 dollár/hordó alatt zárt - a fekete arany ára a pozitív gazdasági fejleményekhez fűzött reményektől hajtva az elmúlt hetekben kitartóan araszolgatott felfelé. A Dow Jones végül 0,34, a Nasdaq 0,4, az S&P-500 0,33 százalékos csökkenéssel zárta a tegnapi napot. A kereskedők figyelme a Fed ma és holnap tartandó kamatdöntő ülésére irányul. A közel nullán álló kamat változására senki sem számít, de arra mindenki kíváncsi, hogy a jegybank kommentjében milyen inflációs kilátásokról beszél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!