Az index 154 ponttal, 0,67 százalékkal került lejjebb a romló nemzetközi hangulat miatt. A részvénypiac forgalma átlag alatti, 13,8 milliárd forint volt, vagyis nem az eladói oldal erősödött meg, hanem - az OTP piacát leszámítva - a vevők fogyatkoztak meg.

Az OTP a reggel érkezett felminősítés után erősnek bizonyult, 5800-as záróára relatíve, a többi papír szerepléséhez képest jó teljesítmény, a tegnapihoz képest pedig 5 forintos plusz. Forgalma meghaladta a tízmilliárd forintot.

A Mol-t egész nap adták, végül 1,8 százalékos eséssel 22100 forinton zárt, kétmilliárdos forgalom mellett. Ezzel messze került a két nappal ezelőtt még aktuális 22600 forint feletti kitörési szinttől.  

A Richter ismét közel került 42 ezres támaszához, záróára 42200 forint lett. A gyógyszergyár gyorsjelentése nem ígérkezik fényesnek, ráadásul a gyógyszerártámogatás változásáról sem lehet tudni semmi konkrétumot, így túl sok a bizonytalanság a papír körül.

Az Egis esetében nem számítanak rossz jelentésre az elemzők, ami meg is látszott a papíron: csak 0,2 százalékot esett, 21955 forintra.

A Magyar Telekom a tegnapival megegyező 544 forinton zárt, itt az elmúlt napok nagy eladói mintha eltűntek volna.

Az FHB 0,5 százalékkal tudott erősödni, 15 milliós forgalom mellett. Hasonló forgalom mellett fölfelé araszolt a CIG Pannónia is, záróára 777 forint lett, 0,65 százalékkal emelkedett.

A kisebb részvények közül említésre érdemes az AAA Autó három százalékos emelkedése - 290 forinta. A vesztesek táborába került az RFV, az Econet, a Pannergy és a Rába részvénye is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!