Melyek a likvid részvények?

A Budapesti Értéktőzsde az első negyedév forgalmi adatai alapján összeállította a likvidnek minősülő részvények és kötvények listáját.
NAPI Online, 2006. április 4. kedd, 08:55
Fotó:

A Tőkepiaci törvény (tpt.) vonatkozó előírása alapján a Borsodchem-, az Egis-, az FHB-, a Fotex-, a Mol-, a Magyar Telekom-, az OTP-, a Richter-, valamint a Synergon-részvény számít likvidnek. Emellett a CIB08A vállalati kötvény, illetve az FHB FJ10NF01 jelzáloglevél tartozik ebbe a körbe.

A szóban forgó értékpapírlista összeállítása azért fontos, mert a tpt. szerint ezen papírok súlya meghaladhatja a befektetési alapok portfoliójának 10 százalékát és emelkedhet egészen 15 százalékig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK